Πρώτος έλεγχος του έργου

Home / Νέα / Πρώτος έλεγχος του έργου

Διήμερος τεχνικός έλεγχος του έργου LIFE Andros Park από την εκπρόσωπο της Εξωτερικής Ομάδας Παρακολούθησης του προγράμματος Κα Κουτσολιούτσου πραγματοποιήθηκε στις 27-28 Απριλίου 2018 στην Άνδρο. Στα πλαίσια του ελέγχου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη σε επιλεγμένα σημεία υλοποίησης του έργου, όπως το Κτήμα Αγαδάκη, όπου ήδη άρχισαν οι εργασίες για τη δημιουργία του Βοτανικού Κήπου που θα διαμορφωθεί στα πλαίσια του έργου. Στόχος είναι ο Βοτανικός Κήπος να αποτελέσει πόλο έλξης και πληροφόρησης των κατοίκων, αλλά και των επισκεπτών του νησιού, ενώ παράλληλα θα έχει και καθοριστικό ρόλο στην αποκατάσταση των πληθυσμών σκλήθρου του νησιού, λειτουργώντας ως μεταβατικός σταθμός (από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στις θέσεις οριστικής φύτευσης) ανάπτυξης των νεαρών δενδρυλλίων.

Κτήμα Αγαδάκη.

Επιπλέον, έγιναν επισκέψεις στους υγροτόπους της Βόρης και της Λεύκας, όπου φιλοξενούνται δύο σημαντικές αλλουβιακές συστάδες σκλήθρων του νησιού στις οποίες θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις για την αποκατάσταση τους. Στα σημεία αυτά, οι κύριοι Ζερβάκης, Τρίγκας και Πολέμης μοιράστηκαν με την Κα Κουτσολιούτσου, το όραμα αλλά και το λεπτομερές πρόγραμμά τους για την αναζωογόνηση των δασών αυτών, ενώ δόθηκε η ευκαιρία να εντοπιστούν πολλά και ενδιαφέροντα είδη φυτών και μυκήτων.

Τέλος, καθώς το ηλιοβασίλεμα έπεφτε στις βουνοκορφές της Άνδρου, η περιήγησή ολοκληρώθηκε στην παραλία της Μεγάλης Πέζας, η οποία έχει επιλεγεί από το έργο ως μία από τις ακτές στις οποίες θα γίνεται τακτική συλλογή πλαστικών απορριμάτων. Σκοπός της επίσκεψής ήταν η αξιολόγηση της κατάστασης της παραλίας τρεις μήνες μετά τον πρώτο καθαρισμό της.

Ο έλεγχος ολοκληρώθηκε το Σάββατο 28/04, όπου δόθηκε λεπτομερής παρουσίαση στην Κα Κουτσολιούτσου των έως τώρα πεπραγμένων του έργου από το σύνολο των εταίρων, καθώς και των μελλοντικών δράσεων που θα πραγματοποιηθούν.

Δάσος σκλήθρων στη Βόρη.

Μ

Μεγάλη Πέζα.