Πρόσκληση σε καθαρισμό παραλιών της Άνδρου

Home / Νέα / Πρόσκληση σε καθαρισμό παραλιών της Άνδρου

Μετά τον επιτυχημένο περυσινό καθαρισμό στο Παραπόρτι, φορείς του νησιού επεκτείνουν τη δράση και σε άλλες παραλίες του νησιού και σας προσκαλούν στον καθαρισμό των παραλιών Μύλος, Φελλός, Ατένι και Παραπόρτι.

Οι καθαρισμοί θα λάβουν χώρα ταυτόχρονα στις παραλίες την Κυριακή 14 Ιουνίου στις 11.00.

Στο πλαίσιο της δράσης οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν από τις διοργανώτριες ομάδες για τα πλαστικά που καταλήγουν στις θάλασσές μας και το πώς μπορούμε να συμβάλουμε στην αντιμετώπιση του προβλήματος και θα ακολουθήσουν οι καθαρισμοί των παραλιών. Τα απορρίμματα που θα συλλεχθούν θα παραληφθούν από τις παραλίες από την ομάδα του έργου LIFE Andros Park.

Οι καθαρισμοί αποτελούν μια ευκαιρία να ξαναβρεθούμε μετά από καιρό αναλαμβάνοντας δράση για τη φροντίδα του τόπου μας.  Απευθύνονται σε οικογένειες, νέους, ενήλικες και παιδιά.

Τα σημεία συνάντησης και οι υπεύθυνοι ανά παραλία είναι:

  • Μύλος, Κόρθι: Παλιά Ηλεκτρική, Ναυτικός Όμιλος Κορθίου / Βάσω Καραντζοπούλου, 6936817060
  • Φελλός, Υδρούσα: Τέλος του χωματόδρομου / Μαρία Κοζανίτη, 6987324053
  • Ατένι, Υδρούσα: Τέλος του χωματόδρομου / Γιάννης Κέσαρης, 6945200022
  • Παραπόρτι, Χώρα: Beach Bar “The Rock” / Δημήτριος Κοκκίνης, 6946600272

Η δράση υλοποιείται από τη Λέσχη Ανδρίων, την Εθελοντική Ομάδα Υδρούσας, τον Ναυτικό Όμιλο Κορθίου Άνδρου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κατακοίλου «Ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος», τον Ναυτικό Όμιλο Άνδρου, το έργο LIFE Andros Park – με συμμετοχή του Δήμου Άνδρου και της Καϊρείου Βιβλιοθήκης -, το Λιμεναρχείο Άνδρου, τον Σύλλογο Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου, τον Σύλλογο Γυναικών Κορθίου Άνδρου, την Andros Routes, την ΑΝΔΡΩΣ ΚΟΙΝΣΕΠ, το One Foot Forward, το Κ.Π.Ε. Κορθίου και το ΑΥΛΑ – Κέντρο Παραστατικών Τεχνών.

Σας περιμένουμε με χαρά. Μην ξεχάσετε να έχετε μαζί σας νερό και καπέλο.

Η δράση γίνεται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της HELMEPA. Χορηγός επικοινωνίας: Asteras radio 92.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί λαμβάνοντας όλες τις προφυλάξεις, ώστε να τηρηθούν οι απαιτούμενες αποστάσεις μεταξύ των συμμετεχόντων, ενώ σε κάθε παραλία θα είναι διαθέσιμα αντισηπτικά και γάντια μιας χρήσης.

Καθώς η κατάλληλη περίοδος για την αποφυγή ενόχλησης πουλιών που φωλιάζουν στο κομμάτι της παραλίας έχει παρέλθει, έχουν επιλεγεί αποκλειστικά παραλίες που είτε βρίσκονται κοντά στους κεντρικούς οικισμούς του νησιού, είτε χρησιμοποιούνται ήδη τακτικά και δεν αναμένεται να έχουν φωλιάσει σε αυτές πουλιά στην αμμουδιά.