Βοτανικός κήπος και περίπτερα

Home / Προβολή / Βοτανικός κήπος και περίπτερα

Επισκεφθείτε μας στην Άνδρο!

Το Κέντρο Ενημέρωσης στο Κόρθι λειτουργεί καθημερινές 10.00-13.00 και 18.00-20.00 καθόλη τη διάρκεια του έτους.

Τα ενημερωτικά περίπτερα λειτουργούν τους καλοκαιρινούς μήνες στη Χώρα και το Γαύριο.

Ο υπό διαμόρφωση Βοτανικός κήπος και εκθεσιακός χώρος θα λειτουργήσουν στο Κτήμα Αγαδάκη.

Βοτανικός Κήπος

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 22820 22262

Ο Βοτανικός Κήπος στο Κτήμα Αγαδάκη (Καΐρειος Βιβλιοθήκη) φιλοξενεί 150 είδη φυτών της Άνδρου, ενώ έχει δημιουργηθεί και μανιταρόκηπος με χαρακτηριστικά είδη μανιταριών του νησιού.

Διάφορα αρωματικά φυτά και φρύγανα, έχουν εγκατασταθεί στην πρώτη αναβαθμίδα. Δένδρα, θάμνοι και ποώδη φυτά της μεσογειακής χλωρίδας της Άνδρου, συλλεγμένα από διάφορες περιοχές του νησιού, φιλοξενούνται κυρίως στις δύο πρώτες αναβαθμίδες, αλλά και σε άλλα τμήματα του Κτήματος ανάλογα με τις ιδιαίτερες απαιτήσεις τους. Τα υδροχαρή φυτά απολαμβάνουν το τρεχούμενο νερό που αναβλύζει μέσα από τις πετρόκτιστες αιμασιές του κτήματος. Τα διάφορα δασικά δένδρα και οι θάμνοι που συνήθως σκεπάζουν τις κατάφυτες πλαγιές των ρεμάτων του νησιού ή βρίσκονται στις όχθες τους, φιλοξενούνται κατά μήκος του ποταμού που συνορεύει με το Κτήμα δίνοντας καταφύγιο και στα ιδιαίτερης ομορφιάς κυκλαδίτικα φυτά-λουλούδια Scilla andria και Galanthus ikariae.

Κάθε φυτό έχει σημανθεί με ειδικές πινακίδες, στις οποίες αναφέρεται η επιστημονική ονομασία τους, το κοινό ελληνικό όνομα -όπου υπάρχει- καθώς και πληροφορίες για τις περιοχές όπου ευδοκιμούν. Η διαδρομή των επισκεπτών έχει οριοθετηθεί με ένα πετρόκτιστο μονοπάτι που διασχίζει τις δυο πρώτες αναβαθμίδες, οδηγώντας τον επισκέπτη -ταυτόχρονα με την παρατήρηση των φυτικών εκθεμάτων- να έρθει σε επαφή και με τις εγκαταστάσεις του όμορφου παλιού ελαιοτριβείου.

Φυτά του Βοτανικού Κήπου όπως παρουσιάζονται στο Flora Graeca

 

Κέντρο Ενημέρωση, Κόρθι

Το Κέντρο Ενημέρωσης βρίσκεται στον πεζόδρομο του Κορθίου και δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του έργου LIFE ANDROSSPA.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 22820 62319

 

Ενημερωτικό Περίπτερο, Γαύριο